Współpraca dla firm
W ramach współpracy tworzę jadłospisy dla firm cateringowych, sanatoriów, szkół i przedszkoli.
Każdy jadłospis tworzę samodzielnie, bilansując go od podstaw, tak aby dostarczał wszystkich wartości odżywczych dla danej grupy odbiorów. Dbam, aby przepisy były smaczne i urozmaicone, dzięki czemu mają Państwo pewność, że odbiorca będzie zadowolony. Wykonując jadłospisy oznaczam także alergeny w serwowanych daniach, co jest niezwykle ważną informacją dla osób cierpiących na nietolerancje czy alergie pokarmowe.
Oferuję prowadzenie warsztatów żywieniowych, szkoleń oraz wykładów dla nauczycieli, szkół, pracowników firm.
Uczestniczę jako ekspert w akcjach profilaktycznych, projektach i eventach promujących zdrowie. Podczas tego typu spotkań dodatkowo może być wykonywana analiza składu ciała wraz z omówieniem oraz konsultacje dietetyczne. Forma współpracy jest ustalana indywidualnie.
Dotychczasowa współpraca:
- konsultacje dietetyczne - Biała Sobota, Poznań (projekt „Zrzucamy kilogramy”)
- konsultacje dietetyczne Viva Senior (Międzynarodowe Targi Poznańskie, projekt „Zrzucamy kilogramy”)
- event promujący zdrowie dla pracowników firm we współpracy z siecią LUX-MED
- ekspert w ogólnopolskiej kampanii profilaktyki chorób układu krążenia „Teraz Serce”
- dni zdrowia w szkołach
- pikniki zdrowotne (Poznań, projekty: „Zrzucamy kilogramy”, „STOP cukrzycy”, „Aktywni i Zdrowi”)
- event promujący zdrowie w sportowym projekcie „Pijany życiem” w Kępnie
Obliczanie wartości odżywczej
W mojej ofercie znajduje się usługa obliczania wartości odżywczych na podstawie przedstawionych przez Państwa receptur. Obliczam wartości odżywcze zgodnie z obowiązującym Rozporządzeniem. Obecnie wymagane jest podawanie na etykietach wyrobów m.in. garmażeryjnych, piekarniczych i cukierniczych danych dotyczących wartości odżywczej i kaloryczności. Według Rozporządzenia 1169/2011 pojawia się powinność przedstawienia na etykiecie wartości energetycznej w kcal i KJ oraz 6 składników odżywczych: tłuszczu, nasyconych kwasów tłuszczowych, węglowodanów, cukrów, białka i soli podawanej w przeliczeniu na 100 g lub 100 ml wyrobu gotowego.
Coraz więcej lokali gastronomicznych przy menu restauracyjnym również przedstawia dodatkowe informacje z wartością odżywczą oraz alergenami w serwowanym daniu.
Cennik ustalany jest indywidualnie w zależności od ilości produktów oraz ilości użytych surowców do otrzymania wyrobu gotowego.
W przypadku zainteresowania proszę o kontakt mailowy lub telefoniczny.